Hotels in Wormerland

Hotels in Wormerland, Een eerste stap

In de raad van 31 maart is de eerste stap naar meer Hotels in Wormerland genomen. Voor de bouw van Hotel Wormerland in Wijdewormer is de mogelijkheid vrijgegeven om verder te gaan met het plannen. Dit is geen bouwvergunning maar de mogelijkheid om serieuze bouwplannen te presenteren aan gemeente en provincie.

Een motie, ingebracht door de fractie van GroenLinks, om het hotel zo ecologisch mogelijk te ontwerpen werd gesteund door de coalitiepartners en het college. De motie, waar de VVD aan meegeschreven heeft, maakt het voor de ontwikkelaar Prowinco mogelijk om een Ecologisch vooruitstrevend hotel te ontwikkelen dat op zichzelf al een extra troef voor onze gemeente kan betekenen.

De vraag om ook voor hotel Kalverschans  de weg vrij te maken werd even ingehouden om de belanghebbenden als DTS, Bakker en Zaanstad de mogelijkheid te geven stevige afspraken te maken over de knelpunten rond de wielerbaan.

De VVD die bij de coalitievorming stevig heeft ingezet op het ontwikkelen van toerisme, werkgelegenheid en ontwikkeling in onze regio is blij dat we samen met de coalitiepartners aan dit werk begonnen zijn.