Waterstof de toekomst !

Waterstof uit windmolens in de startblokken Noord-Hollands Dagblad 12/apr/2019

H2 = Waterstof tanken

 In het Noord-Hollands dagblad van 12/apr/2019 stond een goed artikel over waterstof.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190412_5377695/waterstof-uit-windmolens-in-de-startblokken

 De VVD-Wormerland wil dat het gebruik van waterstof serieus meegenomen wordt in de toekomstige energie-transitie. Alle specialisten beschouwen het als dé brandstof voor de toekomst, beter en schoner dan de vervuilende elektrische batterij. Daarnaast heeft het ook de potentie om aardgas voor woningen te vervangen (daar lopen al een aantal experimenten op wijkniveau in Nederland).

Elektrische auto’s zijn beperkt in hun actieradius en opladen is moeizaam, maar waterstof personen auto’s kunnen snel tanken en zo'n 800 km rijden.

 In het “In het “Ontwerp van het Klimaatakkoord" van dec’18 wordt waterstof als een van de alternatieven (in C5.7) nadrukkelijk genoemd.

Landen zoals Noorwegen & Duitsland zetten vol in op rijden op waterstof en in tegenstelling tot batterijen zijn waterstof-cellen ook geschikt voor zwaar-transport voertuigen.

Duitsland heeft inmiddels 100 H2-tankstations en dat wordt in de komende jaren uitgebreid naar 400 stations.

De grondstof voor waterstofgas is water en dus onbeperkt beschikbaar en de uitstoot van deze voertuigen is ook water, dus geen CO2 en water is ook niet vervuilend.

We starten dan met een combinatie van blauwe (klimaat neutrale via CCS) waterstof en duurzame groene waterstof om op termijn volledig om te schakelen naar groene waterstof.

VVD-Wormerland is voorstander om ook gebruik te maken van het rijksfonds DEI (demonstratieregeling energie innovatie) om een waterstof tank locatie te realiseren.