Geen Biomassa centrales in Wormerland

Gezond verstand lijkt terug te keren in het CO2-debat. Iedereen snapt dat vermindering van CO2-uitstoot niet gerealiseerd kan worden door een Biomassa centrale, die meer dan 3x zoveel CO2 uitstoot dan een aardgascentrale.

Op 17 jun'20 heeft de VVD-Wormerland al gevraagd om een verbod op biomassa centrales in Wormerland tijdens de Voorronde Koersdocument Omgevingswet.

------------

Nederland besteedt 14.1 miljard euro subsidie aan het ombouwen van kolen/gas centrales naar centrales voor biomassa. De doelstelling is het terugbrengen van de uitstoot van CO2, maar iedereen begrijpt dat bij het verbranden van bomen net zo goed CO2 wordt uitgestoten. Bovendien hebben we de bomen die opgebrand worden ook nodig om de CO2 terug te dringen. Bossen omhakken is natuurlijk waanzin. Dat klinkt op zich misschien al gek, maar het is nog gekker. Uit gegevens van de Rijksdienst blijkt dat voor dezelfde energieopbrengst de CO2-uitstoot zelfs groter is met biomassa dan met steenkool en meer dan 3 keer hoger dan aardgas. De uitstoot neemt toe! Kortom: € 14.1 miljard om in het kader van de CO2-doelstellingen meer CO2 te gaan uitstoten. Dat is absurd.