Warmte-koude pomp kosten

Honderden huishoudens van de Haagse wijk Transvaal Midden, die zijn aangesloten op een collectieve Warmte-en Koude Opslag, zijn woest over torenhoge energienota’s en stijging van vaste kosten. „We voelen ons beduveld”. "Maandlasten met veertig procent gestegen"

HOGE ENERGIENOTA MET WARMTEPOMP: ’WE VOELEN ONS BEDUVELD’

„Hoe kan dat? Ons werd een duurzame woning voorgeschoteld met lagere energiekosten dan wanneer je op het gas bent aangesloten. Bovendien was de winter zacht”, zo vraagt een bewoner zich af.

Een Raadslid vraagt opheldering aan het gemeentebestuur. „Eerst iedereen verplicht de energietransitie inrommelen om daarna je handen in onschuld te wassen. Het moet niet zo zijn dat je honderden euro’s meer betaalt terwijl je in een goed geïsoleerd huis zit, dat bedrag zou je juist moeten terugkrijgen. Duidelijk is dat over de ruggen van bewoners iemand hier behoorlijk beter van wordt, het klimaat als oplichtersmodel.”

Een woordvoerder meldt dat de gemeente geen partij is in de kwestie. „De vergunningen voor de WKO-installatie zijn verstrekt door de provincie, de gemeente ging alleen over de leidingen.” 

Dit scenario mag in Wormerland niet herhaald worden.